Sera SchutijserMensenhandelmeisje

Wie is Sera
Ik hou van communiceren. In de breedste zin van het woord. Liefst met mensen. Alles wat ik leuk vind komt daaruit voort, houdt er verband mee of kan je ermee samenvatten. Dansjes wagen op een goed feestje, lekker koken (en eten) met leuke mensen en genieten van muziek, kunst, toneel of natuur, bijvoorbeeld. Dit communiceren via de maag of zonder woorden beperk ik meestal tot tijden waarin ik niet achter een bureau te vinden ben. Van alle vormen waarbij communiceren mèt woorden gewenst is, heb ik mijn werk gemaakt. Dit doe ik dan ook met veel plezier op de marketingcommunicatie afdeling van het bedrijf waar ik ooit mijn eerste rimpel kreeg tijdens het schrijven van mijn scriptie: Van Walraven. Gelegen in het altijd pittoreske Mijdrecht. In plaats van minimaal drie duiven aanrijden en agressieve fietsers ontwijken in Amsterdam, moet ik tegenwoordig uitsluitend uitkijken voor koeienvlaaien. Dat heeft eigenlijk ook wel wat. 

Kantoorclichés
De huidige weerstand tegen de 9-tot-5 mentaliteit begrijp ik niet. Ik denk dat er juist iets te zeggen valt voor werknemers die alle werkzaamheden binnen een bepaalde tijd als deze weten te managen. Iemand is niet per se ongemotiveerd en minder toegewijd wanneer op een vaste tijd stoppen met werken (om bijvoorbeeld eens lekker via de maag te communiceren) een goed idee lijkt. Misschien beheersen deze mensen wel een veel belangrijkere eigenschap, die tegenwoordig vaak een ondergeschoven kindje lijkt: zelfbescherming. Linkje: http://speld.nl/2014/06/30/9-tot-5-mentaliteit-uitgebroken-in-den-bosch/   

Favoriete werkplekken
MensenHandelMeisjesActiviteiten ondernam ik het liefst bij de Coffee Company in de Rijnstraat, onder het genot van een cappuccino met schuim in de vorm van een olifant (ja, ik verwijs hier in het bijzonder naar de ietwat overdreven latte art van Merle van Ee), aan de keukentafel van Marnix Geus, in de koffie-/ lunchhoek van Hutspot en op alle andere plekken waar ik met Robine Nederveen het werken kon afwisselen met schaterlachen.

Leuk dat je mijn site bezoekt. Stuur me gerust een berichtje. Groet, Marnix.

Niet leesbaar? Verander de tekst. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search