Lotte KlaverTekenfanaat

Wie is Lotte?

Een illustrator en tekenfanaat. Ik laat geen enkel blaadje, envelop, beslagen raam of kantlijn leeg als ik gewapend ben met tekengerei. Liefst mijn favoriete penseel en zwarte inkt. Ik kijk erg graag naar mensen en hoewel ik niet graag nateken, denk ik dat zij me inspireren om te tekenen. Soms moet ik opletten dat ik niet wegdwarrel in een gesprek omdat de vorm van iemands mond mijn aandacht zo trekt, bijvoorbeeld.

Kantoorcliches

Mijn tekenblog ben ik begonnen toen ik na de hogeschool voor de kunsten in een bijbaan rolde op een kantoor, als secretaresse. Een chique ruim pand in Amsterdam Zuid. Eerst zat ik er nog samen met de baas, maar toen hij thuis ging werken was er steeds minder te doen en op den duur kon ik er bij wijze van spreken in mijn pyjama naartoe gaan, de hele dag tekenen en lanterfanten met af en toe een telefoontje of worddocumentje tussendoor. Toch was ‘mijn’ kantoor het hoofdkantoor van een vrij grote multinational. Ik was denk ik te dromerig om me af te vragen hoe dat kon. Pas later leerde ik hoe Nederland een belastingparadijs is voor dit soort bedrijven en snapte ik hoe de vork in de steel zat. Hoe dan ook heb ik in dit kantoor veel tekeningen gemaakt, en uiteindelijk ook een mooie expositie. Mijn tekenblog bestaat nog altijd op www.lotteklaver.nl.

Favo werkplekken

Inmiddels is het heel wat jaren later en nu woon ik aan de andere kant van Amsterdam, met vriend en twee dochters. Omdat de kleinste nog maar een paar maanden jong is werk ik nu thuis op mijn ‘werkzolder’. Wie weet later weer een leuke plek buiten de deur, want ‘s ochtends op de fiets springen en echt ‘naar mijn werk’ gaan doet het goed voor mij.

Leuk dat je mijn site bezoekt. Stuur me gerust een berichtje. Groet, Marnix.

Niet leesbaar? Verander de tekst. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search